Advies / Coaching

Bij vragen rondom ontwikkeling in je werk kan coaching de manier zijn om de nodige stappen te onderzoeken en te zetten. Met coaching kun je doelgericht resultaten bereiken. In een kort traject van tussen de 1 en 10 gesprekken werk je stap voor stap aan je doelstellingen. Daarbij werk ik oplossingsgericht met je en zijn je krachten het uitgangspunt. Ik zoek en raak met jou de krachten op die je hebt en de drijfveren bij jou en je werk horen.

Coaching met Şeydâ betekent hard werken, ervaren, voelen en professioneel te werk gaan.

Duurzaamheid en daarmee ook diversiteit zijn belangrijke onderwerpen in het bedrijfsleven en andere organisaties. Soms is een ervaren blik van buiten genoeg om de interne krachten te vinden om de veranderingsprocessen te laten slagen. Soms is een langdurig traject nodig met bijvoorbeeld scholing en coaching.

Met mijn kennis en ervaring bied ik een kritische, scherpe en persoonlijke aanpak om effectief diversiteitsbeleid in gang te zetten.

Mijn aanpak was bijvoorbeeld succesvol bij de opdracht voor Diversity management van IKEA Duitsland. Alle vestigingen zijn tussen 2004 en 2006 door mij en mijn netwerkpartner Diversity Works begeleid in het opzetten van expert groepen en geschoold als diversity trainers. Inmiddels zijn de resultaten in alle vestigingen van IKEA Duitsland goed zichtbaar en worden door deze experts verder gemonitord.

Een bericht over de resultaten vind je hier: IKEA Deutschland - Diversity Management

Wij bieden aan organisaties onder andere: